حساب قرض الحسنه پس انداز
آنچه بانکها برای حساب سپرده قرض الحسنه پس انداز تعریف کردهاند، سپردهای است که به آن سود تعلق نمیگیرد و برای برخورداری از «اجر معنوی قرضالحسنه و پاداش اخروی» و استفاده از خدمات بانکی افتتاح میشود. برداشت از این حساب بدون محدودیت است و برخی از بانکها برای ترغیب افراد به افتتاح حساب قرضالحسنه، جوایزی را با قرعهکشی به دارندگان این حسابها هدیه میدهند.
[توضیح درباره مدارک و شرایط افتتاح حساب قرضالحسنه پسانداز را پس از جدول بخوانید]
افتتاح حساب قرضالحسنه پسانداز این فرصت را به شما می دهد تا در یک کار عامالمنفعه و یک تعاون عمومی شرکت کنید. با گشایش این نوع حساب در عین حال که پول خود را پسانداز کردهاید در یک فعالیت نیکوکارانه هم شرکت میکنید.
حساب قرض الحسنه پس انداز چیست؟
اگر تاکنون سر و کارتان فقط با حسابهای پسانداز کوتاه مدت و بلند مدت بوده است، حتما این پرسش برایتان مطرح میشود که حساب قرضالحسنه پسانداز چیست و چه فرقی با سایر انواع سپرده که تاکنون داشتهاید، دارد؟
حساب قرضالحسنه به سپردهای گفته میشود که تنها برای برخورداری از اجر معنوی و برخورداری از خدمات بانکی افتتاح میشود و برای دارنده آن هیچگونه سود مادی به همراه نخواهد داشت. در حقیقت سود پول شما به جای اینکه به حسابتان اضافه شود، صرف کارهای خداپسندانه میشود.
از جمله مزایا داشتن حسابهای قرض الحسنه پس انداز اینهاست؛
- امکان برداشت وجه بدون محدودیت وجود دارد.
- بدون نیاز به سن قانونی (حداقل ۱۲ سال سن) میتوان این نوع حساب را باز کرد.
- این امکان برای مادران وجود دارد که به نام فرزند صغیر خود حساب باز کنند. به سایر افراد غیرقیم نیز اجازه افتتاح حساب برای افراد زیر ۱۸ سال داده میشود.
- برخی بانکها برای این نوع حساب قرعهکشی انجام میدهند.
- میتوان به تنهایی یا به همراه افراد دیگر حساب باز کنید.
- این سپرده میتواند پشتیبان حساب جاری افراد باشد.
- بسیاری از بانکها امکان استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک را فراهم میکنند تا نقل و انتقالات و عملیات روزانه بانکی به راحتی انجام شود.
- برخی از بانکها برای دارندگان حساب قرضالحسنه، امکان دریافت وام را هم فراهم کردهاند.
نکته: اشتباه نکنید؛ ۲ نوع حساب سپرده قرضالحسنه داریم؛ پسانداز و جاری. دارنده حساب سپرده قرض الحسنه جاری میتواند دسته چک بگیرد ولی به دارنده حساب قرض الحسنه پسانداز دست چکی تعلق نمیگیرد.
شرایط افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز
با توجه به اینکه قصد دارید در چه بانکی حساب قرضالحسنه پسانداز باز کنید، شرایط و مدارکی که از شما میخواهند، متفاوت است. مثلا حداقل مبلغ افتتاح حساب پسانداز قرضالحسنه در بانکهای مختلف از ۵ هزار تومان تا یک میلیون تومان با هم فرق میکنند.
نکته: متقاضی باید حداقل ۱۲ سال سن داشته باشد. برداشت از حساب تنها پس از کامل شدن سن ۱۵ سالگی امکانپذیر است.
مدارک لازم برای افتتاح حساب قرضالحسنه پسانداز
اغلب بانکها برای افتتاح این نوع حساب از شما شرایط و مدارک زیر را میخواهند که در ۲ بخش توضیح میدهیم؛
حساب قرض الحسنه پس انداز برای اشخاص حقيقی
- فرم پرشده درخواست افتتاح حساب
- اصل و کپی شناسنامه، گذرنامه یا كارت ملی
- ۲ قطعه عكس سه در چهار
- حداقل مبلغ مورد نیاز برای باز کردن حساب
حساب قرض الحسنه پس انداز برای اشخاص حقوقی
- فرم پرشده و درخواست افتتاح حساب توسط امضاداران با مهر شرکت
- آگهي تأسيس شركت
- اساسنامه
- مدارک مالکیت شرکت (سند مالکیت یا اجاره نامه)
- آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی
- مستندات مربوط به معرفی اعضای هیئتمدیره و امضاءداران به همراه نمونه امضای آنها
- شناسنامه، گذرنامه و کارت ملی امضاداران مجاز
- آخرین صورت جلسه مجمع عمومی
بهترین بانک برای افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز کدام است؟
از آنجایی که سودی به حساب قرضالحسنه پسانداز تعلق نمیگیرد، خدمات و شرایط ویژهای که برای دارندگان حساب در نظر گرفته میشود، ملاک انتخاب بانک به حساب میآید. صدور کارت بانکی، دسترسی آنلاین، برگزاری قرعهکشی، وام دادن و تخفیف بیمهای از جمله گزینههایی هستند که تعیین میکنند کدام بانک مقصد مناسبتری برای سپردهگذاری شما محسوب میشود. همه این موارد را میتوانید در جدول بالا مشاهده کنید.
در میان بانکهای مختلف، بانک پاسارگارد به جز امکان شرکت در قرعهکشی تمامی این گزینهها را در اختیار شما قرار میدهد. تا الان پاسارگاد تنها بانکی است که به دارندگان حساب قرضالحسنه خود تخفیف بیمهای میدهد. از طرفی، اگر به دنبال دریافت جایزه در قرعهکشیهای بانکی هستید، بانکهایی همچون کشاورزی، گردشگری، ملت، ملی، مهر اقتصاد، مسکن، توسعه صادرات، انصار، سرمایه، آینده و رفاه کارگران قرعهکشی برگزار میکنند.
امکان دریافت وام، گزینه دیگری به شمار میآید که ممکن است شما را وسوسه کند تا در بانک خاصی، سپردهگذاری قرضالحسنه خود را انجام دهید. در حال حاضر بانکهای مهر اقتصاد، قوامین، مسکن، حکمت ایرانیان، دی، انصار، آینده، کشاورزی، پاسارگاد و سرمایه به دارندگان برخی از حسابهای قرض الحسنه پسانداز خود وام میدهند.
ارائه کارت بانکی و امکان برخورداری از دسترسی آنلاین از جمله خدماتی هستند که بسیاری از دارندگان حساب به آنها نیاز پیدا میکنند. خوشبختانه اغلب بانکهای کشور این خدمات را به مشتریان خود ارائه میدهند. اما جای خالی این امکانات در بانکهای سپه، سینا، حکمت ایرانیان، قوامین، تجارت و آینده دیده میشود.
همانطور که گفتیم حداقل پولی که برای افتتاح حساب خود باید داشته باشید به بانکی که انتخاب میکنید بستگی دارد. در بسیاری از بانکها با ۵، ۱۰، ۲۰ و یا نهایتاً ۵۰ هزار تومان میتوانید حسابتان را باز کنید. اما در این میان بانکهایی همچون کشاورزی و مهر اقتصاد حداقل موجودی موردنیاز برای گشایش حسابهای قرضالحسنه ویژه خود را مبلغ یک میلیون تومان در نظر گرفتهاند.