با مراجعه به یکی از بانکهای ملی، ملت، پارسیان، تجارت و سامان میتوانید تا سقف 1000 یورو ارز مسافرتی بگیرید.
شرط سنی دریافت ارز مسافرتی
در شرایط جدید اعلامشده برای پرداخت ارز مسافرتی، هر مسافر در طول سال فقط یکبار میتواند تقاضای ارز مسافرتی (بهصورت اسکناس) داشته باشد که البته در صورت امکان استفاده از سایر ابزارهای پرداخت (مثل کارت و حواله)، مجاز و مورد تأکید بانک مرکزی است. طبق اعلام بانک مرکزی ارز مسافرتی مختص مسافران بالای 12 سال است و به مسافران پایینتر از 12 سال ارز مسافرتی تعلق نمیگیرد.
کدام بانکها ارز مسافرتی میدهند؟
اگر متقاضی دریافت ارز مسافرتی هستید، از طریق پنج بانک عامل میتوانید برای ارز مسافرتی موردنیاز خود اقدام کنید. طبق اعلام بانک مرکزی بانکهای ملی، ملت، سامان، تجارت و پارسیان وظیفه تأمین و پرداخت ارز مسافرتی (بهصورت اسکناس) را بر عهدهدارند.
ارز مسافرتی زائران عتبات
طبق اعلام بانک مرکزی، مسافران عتبات عالیات برای دریافت ارز مسافرتی باید به بانکهای تجارت و پارسیان مراجعه کنند تا با هماهنگی سازمان حج و زیارت نسبت به تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به زائران اقدام شود. ارز مسافرتی زائران عتبات عالیات اعلامی از سوی سازمان حج و زیارت (زمینی یا هوایی) 250 هزار دینار عراق خواهد بود که صرفاً از طریق شعب ارزی منتخب بانکهای تجارت و پارسیان در سطح شهر پرداخت میشود. ارائه فهرست مشخصات زائران که توسط دفاتر سازمان حج و زیارت تأییدشده باشد کافی است و نیازی به ارائه بلیت و گذرنامه زائران نیست.
میزان ارز مسافرتی چقدر است؟
طبق اعلام بانک مرکزی ارز مسافرتی (بهصورت اسکناس) برای مسافران هوایی به مقصد کشورهای ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، استونی، لتونی، لیتوانی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین، ازبکستان، ترکیه، افغانستان، بحرین، قطر، کویت، پاکستان، عمان، امارات متحده عربی و قبرس 500 یورو یا معادل آن به سایر ارزها و برای سایر کشورها (بهجز کشور عراق) 1000 یورو یا معادل آنها به سایر ارزها به نرخ روز اعلامی از سوی این بانک و با احتساب کارمزدهای متعلقه در ارتباط با پرداخت ارز مورداشاره خواهد بود.
مدارک و نحوه دریافت ارز مسافرتی
مدارک موردنیاز برای خرید ارز مسافرتی از پنج بانک عامل، گذرنامه معتبر، بلیت مسافرت هوایی اعم از یکسره یا دوسره (کاغذی و یا الکترونیکی)، ویزای کشور مقصد (در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) است. بانکهای عامل پس از دریافت معادل ریالی ارز مورد تقاضای مسافر، سند حسابداری و یا رسید صادر تا مسافر با ارائه به شعبه یا باجه بانک عامل مستقر در مبادی خروجی (پس از باجه کنترل گذرنامه) نسبت به دریافت ارز مسافرتی خود اقدام کند.
ممنوعیت فروش ارز مسافرتی به ایرانیان مقیم خارج
طبق اعلام بانک مرکزی فروش ارز مسافرتی فقط مختص ایرانیان مقیم کشوراست و تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به ایرانیان مقیم خارج از کشور مجاز نیست. بانکها در صورت شرایط خاص میتوانند استعلامهای لازم را از وزارت امور خارجه به عملآورند.
اگه راحت بدهند مسافر ها کار بدی نیست
با این پول نمیشه به تهران هم سفر کردچه برسه به کشورهای دیگه
با سلام. لطف میکنین از دوستان و کارشناسانی که در محاسباتشون به عدد 1000 یورو رسدین تقاضا کنین از چه فرمول و چه منطقی به این عدد رسیدن؟ آیا با 1000 یورو پول ایاب و ذهاب و هتل و غذا مثلا برای 4 یا 5 شب ماموریت یک کشور اروپایی میشه پرداخت کرد؟ ما که متاسفانه هنوز هیچگونه کارت اعتباری بین المللی نداریم که بشه از اون استفاده کرد! برای من خیلی جالبه بدونم این عدد چطور محاسبه شده؟!