رده خبر سرکشی سازمان مالیاتی به‌حساب‌های بانکی/ افشای اطلاعات مشتریان، تخلف یا قانونی؟

سرکشی سازمان مالیاتی به‌حساب‌های بانکی/ افشای اطلاعات مشتریان، تخلف یا قانونی؟

خبر
نویسنده: رده
12 مهر 1396

اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن عاملی شد تا سازمان مالیاتی برای شناسایی و تشخیص درآمد، تراکنش مالی و حساب‌های بانکی مؤدیان خود را مورد سرکشی قرار دهد. اقدامی که واکنش‌های منفی زیادی را به دنبال داشت. ازجمله اینکه آیا سرکشی به اطلاعات حساب بانکی اشخاص از سوی سازمان مالیاتی قانونی است یا خیر. سازمان مالیاتی این‌طور از قانونی بودن اقدام خود دفاع کرده است.

 دسترسی به تراکنش مؤدیان مالیاتی

سازمان امور مالیاتی از سال 81 به بعد و با اذن وزیر امور اقتصادی و دارایی و از ابتدای مهرماه 1387 که قانون مالیات بر ارزش‌افزوده اجرایی شد، می‌تواند به اطلاعات تراکنش‌های بانکی مؤدیان مالیاتی دسترسی داشته باشد.
 

سرکشی قانونی به حساب‌ها

طبق اعلام سازمان مالیاتی، به استناد ماده 219 قانون مالیات‌های مستقیم شناسایی و تشخیص درآمد مشمول مالیات به این سازمان محول شده و سرکشی از حساب‌های بانکی و تعمیم آن به 5 سال قبل کاملاً قانونی بوده است.
 

درخواست اطلاعات حساب از بانک‌ها

در اجرای مواد 230 و 231 قانون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی می‌تواند به اشخاص ثالث که اطلاعات و اسناد و مدارک حاکی از تحصیل درآمد مؤدی نزد آن‌ها است، مراجعه و یا درخواست ارائه اطلاعات را نماید و در اجرای تبصره ماده 231 قانون مالیات‌های مستقیم چنانچه اطلاعات نزد بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی باشد، درخواست ارائه اطلاعات با مجوز وزیر امور اقتصادی و دارایی انجام می‌شود و بانک ها موظف به در اختیار گذاشتن اطلاعات هستند. همچنین بر اساس حکم ماده 30 قانون مالیات بر ارزش‌افزوده این اختیار به رییس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور هم داده‌شده است.

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

2 دیدگاه
  1. دانشجو می‌نویسد

    غیرقانونی است.نباید به حریم خصوصی کسی وارد شد.پس چی شد منشور حقوق شهروندی؟

  2. سپرده گزار می‌نویسد

    کاملا با این اقدام مخالفم و غیرقانونی است

دریافت یک‌روزه وام
×
دریافت یک‌روزه وام
وام یک‌روزه بدون چک و ضامن
تا ۳۰ میلیون تومان