رده بررسی جدول نرخ جدید کارمزد خدمات بانکی

جدول نرخ جدید کارمزد خدمات بانکی

بررسی

از هزینه کارت به کارت تا پرداخت قبض‌ها را اینجا بخوانید

نویسنده: اشکان صفری
17 اردیبهشت 1402
نرخ کارمزدهای بانکی

کارمزد خدمات بانکی در سال 1402

دو سال پیش افزایش کارمزد خدمات بانکی جنجال‌های زیادی را هم با خود به همراه داشت. علت این جنجال این بود که یکدفعه و پس از حدود ۳ سال هزینه خدمات بانکی و انواع کارمزدهابه یکباره تغییر چشمگیری داشت و حتی برخی از آنها از حالت «رایگان» هم خارج شدند، بانک مرکزی امسال هم فهرست کارمزد خدمات بانکی  را اعلام کرده است. اما هزینه خدمات بانکی در سال 1402 نسبت به سال گذشته چه تغییراتی داشته است؟

نکته: اگر نمی‌دانید هزینه‌های بانکی در خدماتی مانند صدور کارت بانکی، اعلام باقیمانده موجودی، انتقال وجه کارت به کارت، ارسال پیامک تراکنش بانکی، اعلام گردش حساب و… چقدر است، حتما این مطلب را بخوانید.

جدول کارمزد جدید خدمات بانکی

با بخشنامه جدید بانک مرکزی کارمزد جدید خدمات بانکی از این قرار است:

کارمزد مقدار هزینه جدید هزینه قدیم (1401)
کارت به کارت تا یک میلیون تومان 720 تومان
به ازای هر یک میلیون تومان مازاد، مبلغ ۲8۰ تومان
600 تومان
کارت به کارت تا ۲ میلیون تومان هزار تومان 840 تومان
کارت به کارت تا ۳ میلیون تومان 1280 تومان 1080 تومان
صدور کارت‌های بانکی 7200 تومان

(صدور کارت المثنی 15هزار تومان)

۶ هزار تومان
فعالسازی اینترنت و همراه بانک هزار تومان رایگان
اعلام مانده کارت 144 تومان 120تومان
اعلام ۱۰ گردش آخر   265 تومان ۲۴۰ تومان
انتقال وجه پایا (شخصی) یک‌صدم درصد مبلغ تراکنش (2400 تا 3هزار تومان) تا سقف 2400تومان
انتقال وجه پایا (گروهی) بیش از ۱۰ واریز 1200تومان به علاوه 120تومان برای هر واریز 100تومان برای هر واریز
انتقال وجه ساتنا ۲صدم درصد مبلغ تراکنش (سقف کارمزد 28 هزار تومان) 25هزار تومان
پرداخت قبض‌ها (غیرحضوری) 144 تومان ۱۲۰ تومان
پرداخت قبض‌ها (حضوری) ۲۴۰۰ تومان
ارسال پیامک بانکی هر پیامک 30 تومان به اضافه هزینه هر پیامک ( تقریبا 10تومان)  هزینه آبونمان سالانه
ثبت و انتقال چک در سامانه صیاد هر برگ 5هزار تومان (حضوری)

هزار تومان (غیرحضوری)

 ۲۰۰ تومان +هزینه تمبر
پرینت ریزحساب (سال جاری) هر صفحه ۶۰۰ تومان
پرینت ریزحساب (سال‌های قبل) هر صفحه ۷۲۰ تومان ۵۰۰ تومان
افتتاح حساب ۶ – ۱۰ هزار تومان ـ

نرخ کارمزد خدمات بانکداری الکترونیک

بیشتر ما از خدمات الکترونیک برای جابه‌جایی مبلغ کارت به کارت استفاده می‌کنیم و اغلب مشتریان بانکی هم از نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های موبایلی یا همان پرداخت‌سازها استفاده می‌کنند. طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی در سال ۱۴۰2، کارمزد خدمات بانکی شامل این اپ‌های واسطه‌ای یا بانکی هم می‌شود. به این ترتیب کارمزدهای بانکی در حوزه خدمات در این برنامه‌های پرداخت واسط هم لحاظ خواهند شد.

نرخ انتقال وجه بین بانکی

یکی از ویژگی‌های پایا در پرداخت‌های شخصی و گروهی این بود که کارمزد نداشت و بخصوص در پرداخت‌های گروهی به کمک حسابداران می‌آمد تا با استفاده از شماره شبا مبالغ کوچکی چون حقوق افراد را به حسابشان واریز کنند. این ویژگی آنقدر مهم و جذاب بود که بسیاری به این شکل از جابه‌جایی نقدی رو بیاورند و از خیر واریز آنی در کارت به کارت هم بگذرند. اما همانطور که پیش‌بینی می‌شد، در ابلاغیه کارمزد خدمات بانکی سال 1402، برای این خدمت بانکی آنلاین هم کارمزد مشخص شده است: برای هر انتقال بین بانکی پایا بین 2400 تا 3هزار تومان و برای هر انتقال بین بانکی ساتنا هم تا سقف 28هزار تومان از مشتریان بانکی گرفته می‌شود.

در بخشنامه کارمزد خدمات بانکی جدید، برای واریز گروهی پایا هم به شرط آن که در هر دستور پرداخت بیشتر از ۱۰ واریزی ثبت شود، 120 تومان کارمزد پایا به ازای هر واریز در نظر گرفته شده که هرچند از رایگان بودن، گران‌تر است(!) ولی همچنان عدد مناسبی برای جابه‌جایی وجه در بین دیگر خدمات انتقال مالی بانکی و بین بانکی محسوب می‌شود.

درباره ساتنا هم که برای مبالغ بزرگ‌تر در نظر گرفته شده، سقف ۲8 هزار تومانی تعیین شده که به نسبت کارمزد پایا و البته نامحدود بودن انتقال وجه در این روش، کاملا عدد اندکی است.

کارمزدها عادلانه است؟

در کشورها اروپایی برای خدمات بانکی چه هزینه‌ای از مشتریان دریافت می‌شود؟ این سوالی است با تغییر نرخ کارمزد خدمات بانکی مطرح می‌شود.

بد نیست بدانید کارمزد خدمات بانکی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی بانک‌ها در دنیا به شمار می‌رود که در سیستم بانکی ایران و به اذعان مدیران، منبع درآمدی بانک‌ها ی ایران از این محل به کمتر از پنج درصد می‌رسد و عمده منابع درآمدی آن‌ها از محل سود تسهیلات و واسطه‌گری تأمین می‌شود که خود آسیب‌های بسیاری را برای شبکه بانکی به همراه داشته است. موضوعی که بارها مورد تأکید رئیسان بانک مرکزی قرارگرفته و خواسته که نظام بانکی از تأمین هزینه‌های خود از محل واسطه‌گری به سمت استفاده بیشتر از کارمزد پیش بروند.

البته هنوز بانک مرکزی درباره تغییر تعرفه کارمزد ارائه خدمات در خصوص ضمانت‌نامه‌ها، حواله‌ها، صندوق‌های اجاره‌ای (صندوق امانات)، مدیریت اوراق بهادار مشتریان، وصول برات و انواع حساب‌ها نظر نداده است و این تعرفه‌ها از حدود سال ۹۵ افزایش نیافته است.

کارمزد خدمات بانکی چه می‌شود؟

آنطور که بانکی‌ها می‌گویند در این روزهای سخت اقتصادی، هزینه زیرساخت‌های بانکی چند برابر شده ولی هنوز بسیاری از خدمات یا رایگان هستند یا با کارمزدهای یک دهه گذشته به مردم ارایه می‌شوند. مثلا صدور هر کارت مغناطیسی بانکی ۶ هزار تومان برای بانک هزینه داشت که حالا به7200 تومان رسیده است.

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

143 دیدگاه
  1. مهدي می‌نویسد

    واقعا به استدلال كارشناسان احسنت بايد گفت. قيمت بنزين و خدمات و … را با اروپا مقايسه ميكنند، ولي درآمد را با بوركينافاسو و سودان جنوبي، امنيت را با سوريه و يمن و عراق، رفاه را با كره شمالي و كوبا و تورم را با ونزويلا مقايسه ميكنند. مردم هم نفهم

    23
  2. محمود جعفری می‌نویسد

    شما چرا هر چی میشه مارو با کشورهای اروپایی مقایسه میکنید بابا لعنتی اینجا ایرانه ایران ما صدها سال با اروپاییان عقب افتاده ایم چرا این سوالهای الکی رو بیخودی باز میکنید درامد ما با اروپاییان اززمین تا آسمونه فرهنگ اونها از ما بیشتره ماهنوز گدا پروریم نمونه اش همین صدقه صد هزار تومنی که دولت به یه عده داده.

    18
  3. محمد رضا می‌نویسد

    واقعا […] از این واضح تر .خدمات اینترنتی نه که خیلی سریع انجام میشه دارن ساده ترش میکنن….

    8
  4. میرحاجی می‌نویسد

    موردطبیعی،اززمان حضورآقای همتی،ایشان فقط بسودبانکها بخشنامه وقانون داده اندورابطه مردم وبانکها راکم کرده اند

    4
    3
  5. e.m می‌نویسد

    سلام . انصافا تا توانستم از نگرفتن موجودی تا حواله پایا بجای کارت به کارت و….استفاده کردم و تمام حساب های راکد رو بستم و ریالی پول نذاشتم تا این بانک ها که تا میتونن دارن از مشتری هایی که این بانک ها رو بانک کردن بصورت قطره قطره میگیرین در صورتی که دریایی میشه و این پول ها رو وام تا ۱۸و ۲۰و…درصد میدن نتونن به هدف هاشون برسن.
    حالا هم یه راهکار جدید پیدا میکنم
    هر کسی مسئول اعمال خودشه. بارها بخاطر کسر غیر قانونی پیگیری های مستمری رو انجام دادم از بازرسی هاشون حتی کمترین رقم ها رو. پس نذارید به راحتی فکر کنند میتونن به هدفشون برسن
    برای وام هم اصلا سراغ بانک نمیرم فقط وام های خانگی
    فقط یه همت میخواد همین.

    15
  6. علی عباس زاده می‌نویسد

    با سلام
    امروز من درخواست انتقال وجه پایا از بانک ملی به ملت ثبت کردم به مبلغ 90000 هزارتومان مبلغ کارمزد انتقال رو 2000تومان کسر کردند .به بانک ملی زنگ زدم گفتن بانک مرکزی اشتباه تایپ کرده 200تومن
    تازه انتقال وجه انجام ندادند ولی کارمزد رو کسر کردند.

    8
  7. مهدی تهرانی می‌نویسد

    از تمام مسئولین محترم کمال تشکر رو دارم که هر روز با یه روش جدید از مردم پول میگیرن،بالاخره اگر جیب مردم رو با روش های جدید خالی نکنن که نمیتونن اختلاس کنن برن کانادا با خانواده محترم لذت ببرن.همین راه رو ادامه بدین تا نسل ایرانیا قوی و قوتر بشه،تشکر

    14
  8. مجيد می‌نویسد

    اين بخشنامه بسيار ظالمانه است چون بانكها به جز حساب سپرده به ساير حسابها سودي پرداخت نميكنند و با آن پولها معامله گري ميكنند كه نمونه اخير اون بازار بورس هست كه بانكها با هماهنگي سازمان بورس و ساير گردن كلفتها ، سر مردم كلاه گذاشتن و پول اونها رو غارت كردن
    شما كه از نرخ كارمزد كشورهاي ديگه صحبت ميكنند آيا بانكهاي اونها هم دلالي ميكنن؟
    نرخ پيامك 30تومان +آبونمان يعني […] توي روز روشن

    19
    1
  9. مرتضی می‌نویسد

    به نظرم بهتره در این خصوص دیوان عدالت اداری ورود کنه و بخشنامه صادره بانک مرکزی را ابطال کند

    14
    1
  10. مرتضی می‌نویسد

    سلام خدا وکیلی کارمزدها خیلی زیاده علی الخصوص برای انتقال کارت به کارت ارقام کوچک .بعنوان مثال کارمزد انتقال 100هزار تومان میشود 6 درهزار. بنظرم بهتره بانک مرکزی تجدید نظر کنه .

    6
    1
  11. . می‌نویسد

    یعنی با تمام ادبی که داشتم و دارم و دوست ندارم دهنمو برای افرادی که سر تا پایینشو افتضاح و ریاکاری گرفته کثیف کنم (البته با احترام به دوستان و مخاطبین محترم)، اینکارو میکنم و میگم فعل […] به بهترین شکل تو این مملکت صرف کردید، گرچه خودتون بدون دغدغه زندگی لاکچریتونو میکنید. مقایسه های دوغکی رو برای عمه و فک و فامیلیتون انجام بدید…

    13
    1
  12. عباس می‌نویسد

    ۱.بانکها هم به بانک مرکزی و سایت ماهواره ای بابت اجاره و حق استفاده پول هنگفتی میدهند.۲ شما هم وطن عزیز اگر ناراحتی از خدمات بانکی کمتر استفاده کن ۳.در موقع خرید نان سنگک که به اندازه نصف نان لواش شده مقابل نانوایی بلند فریاد بزن اعتراض کن ونان خریداری نکن

    2
    30
  13. محمد می‌نویسد

    من یکی که از این به بعد برای پرداخت قبض هم مثل قدیم میرم بانک.یه زمانی امتیاز میدادن که قبضا رو غیرحضوری بدیم حالا پولمون میگیرن.

    2
  14. سحر می‌نویسد

    چقدر دزدن اینا آخه این مبلغ حدودی روزانه برای هر شخص حقوقی یا حقیقی درنظر بگیریم یه مبلغ خیلی بزرگ روزانه داره میره تو جیبشون

    13
    2
  15. علیرضا می‌نویسد

    خیلی دستشون تنگه گناهن
    باید افتتاح حساب رو هم یه مبلغی بزارن شاید دلشون از ناراحتی رایگان در بیاد عذاب وجدان نداشته باشن
    ه والله

    16
    2
  16. امیر می‌نویسد

    دزدی از این آشکارتر؟؟!!!

    19
    2
  17. حسن می‌نویسد

    آقا چرا کارمزد تکیه به دیوار بانک قید نشده!!؟

    42
    3
  18. نسرین می‌نویسد

    پس از این به بعد بریم بانک پایا و ساتنا را انجام بدیم تا کارمند بانک خوش به حالش نشه
    این طوری زور داره خودمون انجام بدیم هزینه هم برامون داشته باشه

    18
    2
  19. نسرین می‌نویسد

    حداقل کاری که می تونیم بکنیم اینه که قبض ها را هر چند ماه پرداخت کنیم که حداقل خیلی بانک خوش به حالش نشه.
    اینم به ضرر مشترکین برق و آب و گازه
    حالا دولت محترم این و می خواهی چه کار کنی؟ حتما جریمه در نظر می گیری؟

    7
    2
  20. رضا می‌نویسد

    آقا این آقای همتی از وقتی آمده به نفع بانکها کار میکنه اگه یادتان باشه اول سود موجودی کارتها رو از روز شمار به ماه شمار تبدیل کرد این یعنی ایجاد سپرده قرض الحسنه پنهان به نفع بانکها
    حالا که می دونه چند ماه بیشتر سر کارنیست یک در آمد کلان برا بانکها درست کرد میدانید با تنها انتقال پایا که رایگان بود چه درآمدی برای بانکها درست می شود
    یا پیامک چرا بانکها تراکنشها را برای مردم به درخواست مشتری به جای پیامک به ایمیل ارسال نمی کنند چون توجیه اقتصادی برا آنها ندارد چه کسی جلوی این خوش خدمتی همتی باید بگیرد

    19
    3
  21. نوابی می‌نویسد

    کشورهای دیگر بانک ها کارشان بانک داری هست نه بنگاه داری یا خرید ملک که مسبب گرانی ملک به بانک ها هم ربط پیدا میکنه و در کشورهای دیگر سودی که بانکها میگیرند یا صفر یا خیلی کم هست

    13
    2
  22. ناشناس می‌نویسد

    چرا کسری و کمبود بودجه رو از جیب مردم تامین می کنید؟ اصلا چرا خودتون با کشور های اروپایی مقایسه می کنید؟ اینجا باید واسه یک پژو پارس بی کیفیت ۳۵۰ میلیون پرداخت و حال آنکه در اروپا مرسدس بنز مدل سال رو با قیمت عادلانه و بدون هیچ اجحاف حقی به مردم می دهند. متاسفانه ایرانیان از هرگونه رفاه و نیاز های اولیه زندگی محرومند. ملت باید همیشه به عناوین مختلف به اسم مالیات بر ارزش افزوده، کارمزد بانکی و…
    کسری بودجه دولت را تامین کند و در قبال آن خدماتی در حد هیچ و بسیار ضعیف دریافت کنند. به نظر من که با پول نقد معامله کنیم بهتر است. همچنین پول ما که در بانک هاست، بانک چند جانبه سود می کند. اگر مردم مثل قدیم پول هاشون در خانه نگهداری کنند و نقداً معامله کنند چه مشکلی پیش می آید؟ امتحان کنید ببینید بانک ها برای جذب پول مردم به التماس کردن نمی افتند؟
    متاسفانه از ماست که بر ماست.

    17
    2
  23. علی می‌نویسد

    سلام.همه چی ما رو با اروپا مقایسه نکن که شماها هیچیتون در اندازه اونا نیستش.بعدش برای پرداخت قبض ها هم باید پول بدم،این یعنی دزدی آشکار یا به اصطلاح زور گفتن یکطرفه،که اینا تاوان داره حالا کی صداش در بیاد

    14
    3
  24. سیدمحمد می‌نویسد

    خوب است همه مردم به بانکها مراجعه و تقاضای پول نقد برای جابجائی کنن تا معلوم بشه چه کسی ظالم است

    18
    3
  25. راج می‌نویسد

    چرا خودشون را با کشورهای دیگه مقایسه می کنند؟ در آمد ورفاه و خدمات اونجا را هم به مردم بدید مشکلی نیست ما راضی هستیم ،البته این موضوع (جبران کسری بودجه )در تمام مراکز دولتی و حتی خصوصی در حال انجام شدن است و کسی از درآمد مردم صحبت نمیکنه.
    پول زور بیمه بانکی از قبیل وام های مختلف و علی الخصوص جعاله هم از قلم انداختم

    12
    2
  26. علی می‌نویسد

    سلام
    همه چیزمون با اروپا مقایسه میشه هزینه اروپا رو میدیم خدمات شعب ابیطالب رو دریافت میکنیم آیا بانک‌های اروپا هم برای وامهاشون سود 36 درصد میگیرن

    19
    2
  27. سعید می‌نویسد

    سلام
    من صندوق وام خانگی بدون کارمزد دارم.
    اعضای صندوقم حدوداً ۱۵۰ نفر هستند که ماهانه اقساط خود را به حسابم واریز می کنند منم ماهانه وام چند نفر را که نوبت وامشونه براشون واریز می کنم تا حالا این واریز ها را با پایا انجام میدادیم ولی از این پس اونایی که همشهریم هستند بهشون میگم نقد بیارند و خودم هم میرم بانک واریز به حساب هاشون می کنم.
    اگه همه مردم همین کار را بکنند و بانک ها را شلوغ کنند ی تلنگری به بانک مرکزی زده شده .
    من از زمانی که کارمزد موجود گرفته می شه هنوز موجودی کارت نگرفته ام . ای کاش همه مردم چنین می کردن !!!!!!

    22
    6
  28. حح می‌نویسد

    سلام
    مگر حقوق و خدمات اروپایی تو ایران پیاده می شود و به ما می دهند که هر زمان و مکان کشورهای اروپایی را به رخمان می کشند
    علی برکت اله

    15
    2
  29. پرسشگر می‌نویسد

    واسطه گری؟ خب پس از این به بعد قراره نرخ سود وام بانکی کمتر شه؟ یا که نه فقط جیب بچاپ بزرگتر شده؟

    7
    1
  30. حسین می‌نویسد

    من فردا وامم از پست بانک اماده هست ک درقالب هدیه کارت ۵۰میلیون درخاست دادم علاوه بر کلی مدارک و ضمانت و سند و سفته و این داستانا ک واس پرونده سازی درختیار بانک گزاشتم مبلغ یک میلیون و صدوچهل و چهار تومنم بصورت تیکه تیکه در ۹ مرحله ازحسابم کسر کردن ک واممو بقول خودشون تو سامانه ثبت کنن ک وقتی دلیل این کسرکردن با این مبالغ و پرسیدم گفتن حضوری بیاین ک لیست صورتحسابهارو بدیم بهتون ک بفهمین برچه مبنایی و برای چه این مبالغ قبل از واریز مبلغ وام ازحسابتون کسر شده..مخاستم بدونم همه بانکها این مبلغهارو واس وام دادن ازحساب مشتری کسر میکنن یا داستان این بانک فرق داره با بقیه؟؟؟

    8
    1
وام بدون چک و ضامن
×
وام بدون چک و ضامن
تا 50 میلیون تومان
دیجی‌پی