وام ازدواج
وام ازدواج از آن وامهایی است که مثل شتر بالاخره در هر خانهای میخوابد. فقط باید خوششانس باشید و در زمان مناسب، در جای مناسب باشید و تصمیم مناسب بگیرید! نتیجه این «مناسب»ها میشود وامی با کمترین میزان سود. حالا اگر اوضاع مملکت هم بر وفق مراد باشد، عدد این وام هم با توجه به تورم افزایش مییابد. نرخ سود این وام با تغییرات سالانه، معمولا 4 درصد باقی میماند ولی دوره بازپرداخت آن متغیر است. در این شرایط سخت اقتصادی، این وام میتواند باری کوچک از دوش جوانان در آستانه ازدواج و خانوادههای آنها بردارد.
وام ازدواج سال 1400 فقط برای کم سنها 200 میلیون شد
آنطور که سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ گفته، وام ازدواج برای این سال با افزایش ۱۰۰درصدی مواجه شده و برای هر یک، تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان و در کل ۲۰۰ میلیون تومان ارائه میشود. البته این عدد شرط و شروط دارد!
بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه -که هنوز قطعی نشده و باید مراحل تصویب بودجه را بگذراند و در نتیجه عددی نهایی نیست!- با هدف ترویج ازدواج از سنین پایینتر، وام ازدواج برای مردان کمتر از ۲۵ سال و زنان کمتر از ۲۳ سال به ۲۰۰ میلیون تومان میرسد و برای بقیه زوجها، هر کدام ۷۰ میلیون تومان و در مجموع ۱۴۰ میلیون تومان خواهد بود. یعنی افزایش ۴۰ درصدی نسبت به سال ۹۹ برای آنهایی که بیشتر از ۲۵ و ۲۳ سال سن دارند.
هنوز مشخص نشده که اگر یکی از زوجها در این بازه سنی مشخصشده بود، تکلیف وامش چه میشود؟
[توضیح بیشتر درباره وام ازدواج را پس از جدول بخوانید]
شرکت | سود | نیاز به سپرده | حداکثر زمان بازپرداخت | نوع ضمانت | سقف وام | قسط وام | هزینه فرصت مسدودی | کل سود وام | مجموع رقم وام و سود |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | 4 ٪ | 1 | 36 ماه | ضامن رسمی | 40,000,000 تومان | 1,111,111 تومان | 0- | 0- | 0- |
تازهترین خبر | شرایط وام ازدواج 100 میلیون تومانی در سال 99
وام ازدواج در سال ۹۹ مبلغ ۵۰ میلیون تومان است. آنطور که نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه به خبرگزاریها گفته این وام برای هر یک از زوجها ۵۰ میلیون تومان تعیین شده است و زوجها میتوانند برای مخارج اولیه زندگی روی ۱۰۰ میلیون تومان حساب کنند.
بر اساس این مصوبه، بانک مرکزی موظف است از محل پسانداز و قرضالحسنه نظام بانکی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج را به آنهایی که تاریخ عقدشان بعد از یکم فروردین ۹۶ باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکردهاند، پرداخت کند. اگر تاریخ عقد فردی قبل از تاریخ ۱۳۹۶/۱/۱ باشد مشمول وام ۵۰ میلیونی نمیشوند و وام ۳۰ یا ۱۵ میلیونی تومانی به زوج تعلق میگیرد.
شرایط متقاضیان دریافت وام ازدواج
شرایط متقاضیان وام ازدواج در سال 99 به شرح زیر است:
اولین شرط برای دریافت این وام داشتن تابعیت ایران است. پس این وام معزز به اتباع دیگر کشورها پرداخت نمیشود.
از مهمترین شرایط متقاضیان دریافت وام این است که فرد متقاضی پیشتر از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج استفاده نکرده باشد. هر فرد تنها یکبار میتواند این وام را بگیرد. اینکه فرد متقاضی قبلاً ازدواج کرده باشد برای دریافت وام معیار نیست، اگر فرد در ازدواج قبلی خود وام نگرفته باشد هنوز مشمول دریافت وام است.
[در انتهای همین مطلب، بخش سوالات متداول را حتما بخوانید]
مدارک لازم برای ثبتنام وام 50 میلیونی ازدواج
بدیهی است مهمترین مدرک برای دریافت این وام سند ازدواج است. اصل و کپی سند ازدواج را به همراه داشته باشید. اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه زوجین از مدارکی است که بانک از شما میخواهد. از ضروریات ثبتنام داشتن کارت ملی (دائم یا موقت) است. اگر هنوز برای دریافت کارت ملی اقدام نکردهاید زودتر دست بجنبانید.
اصل و کپی مدارک شناسایی ضامن یا ضامنها از جمله مدارک مورد درخواست بانک از شما خواهد بود. فرد متقاضی میبایست آدرس محل سکونت و کدپستی دهرقمی خود را هنگام ثبتنام در سامانه تسهیلات وام قرضالحسنه ازدواج وارد کند. پس از ثبتنام در سامانه یک کد رهگیری 10 رقمی از سامانه دریافت میکنید. این کد رهگیری 10 رقمی را جایی یادداشت کنید چون در مراحل بعدی به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
شرایط ضامن تسهیلات قرضالحسنه ازدواج
در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج قیدشده است وام برای هر یک از زوجین مبلغ ۵۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت 7 ساله است و با اخذ یک ضامن معتبر و سفته قابل دریافت است. حتی اشارهشده است که بانکها و مؤسسات اعتباری میتوانند يارانه پرداختی به اشخاص را بهعنوان تضمين در مورد وام ازدواج قبول کنند.
تازهترین تصمیم بانک مرکزی | بنابر اعلام بانک مرکزی در ۲۳ خرداد ۹۹: «چنانچه متقاضی اخذ تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به همان بانک دریافتکننده یارانه خود مراجعه کرده باشد، مراتب در چارچوب بخشنامههای مربوط به اعطای تسهیلات به پشتوانه یارانه واریزی قابل اجراست.»
این افزایش وام ازدواج خبر بسیار خوب و امیدوارکننده برای جوانان است اما این در حالی است که بیشتر شعب پس از افزایش مبلغ وام به 30 میلیون، از متقاضیان تعداد ضامنهای بیشتری میخواستند چه برسد به حالا که وام به 50 میلیون رسیده. پس قبل از هر اقدامی، از شعب مختلف بانکها اطلاعات دقیق در مورد تعداد ضامنها بگیرید.
تازهترین تصمیم بانک مرکزی | بنابر اعلام بانک مرکزی در ۲۳ خرداد ۹۹: «چنانچه زوجین در سامانه ازدواج هر دو نفر، یک بانک را انتخاب کرده باشند، ارائه یک ضامن معتبر، منوط به کفایت میزان حقوق دریافتی آن ضامن برای اقساط هر دو قرارداد زوجین امکانپذیر است.»
لازم است ضامنها فیش حقوقی و گواهی کسر از حقوق خود را به بانک ارائه دهند. اغلب بانکها بازنشستگان را بهعنوان ضامن وامشان میپذیرند. ضامن میتواند کارمند رسمی یا پیمانی دولت یا نیرویهای نظامی و انتظامی باشد. ضامن میتواند کاسب دارای پروانه کسب باشد منوط به اینکه در زمان ضمانت فعالیت اقتصادی داشته باشد.
تازهترین تصمیم بانک مرکزی | قبلا این مورد اعلام شده بود ولی باز بانک مرکزی در ۲۳ خرداد ۹۹ روی آن تاکید کرد که: «اگر خود فرد متقاضی کارمند رسمی یا پیمانی دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهادها و مؤسسات عـمومی (مانند کمیته امداد، شهرداری، هلالاحمر و بنیاد)، بانکها و مؤسسات مالی و اعـتباری باشند با ارائه گواهی کسر از حقوق خود دیگر نیاز به ضامن ندارند»
تازهترین تصمیم بانک مرکزی | بنابر اعلام بانک مرکزی در ۲۳ خرداد ۹۹ شرایط دیگر ضامنها چنین اعلام شده است: «ضمانت یک نفر دارنده حساب جاری فعال و خوشحساب که به تأیید و تشخیص شعبه پرداختکننده رسیده باشد. / در مورد متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شود (ممهور به مهر شورا) / سایر وثایق قابل قبول از جمله دریافت سفته، چک معتبر و سپردههای متقاضی و بستگان آنان.»
نرخ سود و محاسبه اقساط وام ازدواج
بازپرداخت وام ازدواج ۷ ساله (۸۴ ماه) است. نرخ سود آن 4 درصد در نظر گرفته شده. اقساطش بهطور مساوی است. به این ترتیب مبلغ قسط وام ۵۰ میلیون، به ازای هر نفر، حدود ۵۹۵ هزار تومان میشود. (یعنی زن و شوهر باید مبلغ یک میلیون و ۱۹۱ هزار تومان را ماهانه کنار بگذارند). بد نیست بدانید کارمزد ۴ درصدی وام به رقم قسط اول هر سال (تا دوسال) اضافه میشود.
شرایط پرداخت تسهیلات ازدواج به مطلقهها (ازدواج دوم)
وام ازدواج تنها یکبار به هر فردی تعلق میگیرد. اگر فردی در ازدواج اول خود از این وام استفاده کرده باشد، دیگر نمیتواند دوباره وام بگیرد. حالا هرچندبار که دوست دارد و میتواند ازدواج کند! اما اگر فرد در زمان ازدواج اول خود وام دریافت نکرده باشد، در ازدواج دوم خود میتواند برای وام ازدواج ثبتنام کند.
اگر فردی در طول زمان ازدواجش ثبتنام کرده باشد اما قبل از گرفتن وام، طلاق بگیرد همچنان مشمول دریافت وام ازدواج است و میتواند پس از ازدواج مجدد وام دریافت کند. به یاد داشته باشید تنها دو سال بعد از تاریخ عقد فرصت برای ثبتنام وام در سامانه دارید. پس میتوان گفت وامی مختص ازدواج اول نیست، معیار این است که هر فرد تنها یکبار و فقط یکبار در زندگیاش میتواند از تسهیلات ازدواج استفاده کند و فرقی نمیکند این استفاده در زمان ازدواج چندم فرد است.
کدام بانکها وام ازدواج ارائه میدهند؟
در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج که وارد میشوید، در قسمت سمت چپ سایت لیست بانکهای ارائهدهنده وام ازدواج را مشاهده میکنید که به ترتیب زیر است:
بانک ملت، بانک رفاه کارگران، بانک مسکن، بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک ملی ایران، بانک تجارت، بانک صادرات ایران، پستبانک ایران، صندوق کارآفرینی امید، بانک پارسیان، بانک سامان، بانک قرضالحسنه مهر ایران، بانک انصار، بانک گردشگری، بانک دی، بانک قرضالحسنه رسالت، بانک توسعه تعاون، بانک ایرانزمین، بانک حکمت ایرانیان، موسسه اعتباری کوثر، بانک پاسارگاد، بانک آینده، بانک اقتصاد نوین، بانک قوامین، موسسه اعتباری ملل، بانک شهر، بانک سینا، موسسه اعتباری نور، بانک توسعه صادرات، بانک مشترک ایران ونزوئلا، بانک خاورمیانه، بانک سرمایه، موسسه اعتباری کاسپین.
سوالات متداول درباره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج
اینها سوالاتی است که شاید جوابهای سادهای داشته باشد ولی مرور آنها از ابهامات کم میکند.
حداقل سن جهت دریافت وام ازدواج چقدر است؟
محدودیت سنی برای ازدواج اول تعیین نشده است.
شرایط دریافت وام ازدواج برای متقاضیان خارج از کشور چگونه است؟
اگر یک فرد ایرانی در خارج از کشور ازدواج کند باید گواهی ازدواجش توسط سفارت ایران صادرشده باشد تا بتواند برای وام ازدواج ثبتنام کند. این گواهی ازدواج که توسط کنسولگری ایران در خارج از کشور مهر میشود، سند ازدواج فرد محسوب میشود. حالا واقعا یک خارجنشین به این وام نیاز دارد؟!
آیا وام ازدواج به اقلیتهای دینی پرداخت میشود؟
مراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور وجود دارند که مورد تأیید حکومت هستند و اقرارنامه ازدواج یا مدرکی مشابه برای اقلیتهای دینی صادر میکنند که معادل عقدنامه است و با این مدرک اقلیتهای دینی هم میتوانند برای وام ازدواج ثبتنام کنند. بنابر قانون مدنی کشورمان اقلیتهای دینی در احوال شخصیه خود (ازدواج، طلاق، وصیت و ارث) تابع مقررات خاص خود هستند. اقلیتهای دینی یعنی مذاهب و ادیان به رسمیت شناختهشده در قانون اساسی کشورمان. مذاهب اسلامی غیر از شیعه شامل مذاهب اهل تسنن (حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) میشود و ادیان به رسمیت شناختهشده در قانون اساسی، شامل یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان ایرانی میشود.
چه مدت پس از زمان عقد میتوان نسبت به دریافت وام ازدواج اقدام کرد؟
متقاضیان وام ازدواج دو سال (24 ماه) بعد از تاریخ عقدشان زمان برای ثبتنام وام ازدواج در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج دارند. یعنی این وام شامل آنهایی که در ازدواج موفقشان مویی سپید کردهاند ولی تا کنون وامی نگرفتهاند، نمیشود!
مدت زمان انتظار برای دریافت تسهیلات ازدواج ۱۰۰ میلیونی چقدر است؟
این مدت بستگی به منابع تامین وام در بانک دارد. ولی معمولا کمتر از ۳ ماه وام پرداخت میشود.
اگر درخواست وام ازدواج ۳۰ میلیونی دادهایم چه کنیم؟
در صورتیکه تا ابتدای سال ۹۹، مهلت ۲۴ ماهه درخواست وام به اتمام نمیرسد، بلافاصله درخواست ابطال بدهید. با ابطال، وامتان سوخت نمیشود و میتوانید برای وام ۵۰ میلیونی اقدام کنید.
آیا برای دریافت وام قرضالحسنه ازدواج، ثبتنام یکی از زوجین کافی است؟
خیر، زوج و زوجه باید هرکدام بهطور جداگانه ثبتنام کنند.
آیا مابهالتفاوت وام ازدواج به متقاضیانی که در ازدواج اول خود از تسهیلات کمتری نسبت به مبالغ فعلی استفاده کردهاند و مجدداً ازدواج میکنند، تعلق میگیرد؟
خیر، تعلق نمیگیرد.
آیا ثبتنام من و همسرم در دو بانک یا دو شهر متفاوت امکانپذیر است؟
بهمنظور تسهیل و تسریع در اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بهتر است متقاضی و همسر وی در یک بانک و یک شهر (محل سکونت مرد) ثبتنام کنند.
آیا اینجانب به وکالت رسمی و محضری از طریق متقاضی مربوطه میتوانم جهت دریافت تسهیلات ازدواج در سایت ثبتنام کرده و تسهیلات ازدواج آنان را وکالتاً دریافت کنم؟
جهت ثبتنام باید کلیه اطلاعات متقاضی در سـامانه درج شود. وکیل در صورت دارا بودن وکالتنامه معتبر میتواند جهت دریافت تسهیلات به بانک مراجعه و تسهیلات را دریافت کند و پذیرش یا عدم پذیرش وکالتنامه به تشخیص بانک عامل است.
درصورتیکه در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، وضعیت ایثارگری را بهاشتباه انتخاب کرده باشیم یا استعلام سامانه وضعیت ایثارگری را ندارد نشان دهد، آیا میتوانیم معرفینامه کتبی از مرکز بنیاد شهید برای بانک تهیه کنیم؟
استعلام وضعیت ایثارگری متقاضیان مشمول، فقط از طریق گزینه استعلام در سامانه ازدواج امکانپذیر است.
پس از پذیرش متقاضی از طرف بانک، چه مدتزمانی برای تکمیل مدارک در نظر گرفتهشده است؟
متقاضی پس از پذیرش از طرف بانک، حداکثر ظرف مدت 1 ماه فرصت دارد تا نسبت به تکمیل مدارک موردنیاز بانک اقدام کند. بدیهی است پس از گذشت فرصت مذکور و عدم تکمیل مدارک مربوطه از سوی متقاضی، نام وی از سامانه ازدواج حذف میشود تا امکان بهرهمندی سایر متقاضیان در صف از تسهیلات مذکور فراهم شود. براین اساس متقاضیان مذکور، با رعایت سایر شرایط سامانه ازدواج میتوانند در صورت تمایل و واجد شرایط بودن، نسبت به ثبتنام مجدد در سامانه اقدام کنند.
آیا متقاضی پس از ثبتنام برای یک بانک میتواند ثبتنام خود را باطل و برای یک بانک دیگر ثبتنام کند؟
اگر متقاضی از سوی بانک تعیین شعبه شده باشد و متقاضی به مدت 12 روز کاری به شعبه موردنظر مراجعه نکند، شخص از سامانه بانک مربوطه حذفشده و میتواند مجدداً ثبتنام کند ولی اگر متقاضی تعیین شعبه نشده باشد، با مراجعه به قسمت ویرایش ثبتنام قبلی در سامانه میتواند نسبت به تغییر بانک اقدام کند.
علت عدم امکان ثبتنام در سامانه ازدواج در بانکی خاص برای یک استان مشخص چیست؟
در صورت اتمام اعتبار بانکهای یک استان و یا افزایش بیشازحد مراجعین به بانک مذکور در استان موردنظر، امکان ثبتنام برای متقاضی جدید وجود ندارد. لذا متقاضی باید در فرصتهای بعدی برای ثبتنام به سامانه مراجعه کند یا بانکهای دیگر در سامانه ازدواج را انتخاب کند.
آیا ثبتنام وام از طریق پست امکانپذیر است؟
خیر، متقاضی فقط از طریق سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج امکان ثبتنام دارد.