رده خبر شمارش معکوس بانک‌ها برای بستن حساب‌های راکد/ اگر حساب دست‌نخورده دارید زودتر اقدام کنید

شمارش معکوس بانک‌ها برای بستن حساب‌های راکد/ اگر حساب دست‌نخورده دارید زودتر اقدام کنید

خبر
نویسنده: رده
21 آبان 1396

بسته شدن حساب‌های راکد از اول آذرماه

طبق اعلام بانک مرکزی هر فرد حقیقی فقط می‌تواند یک حساب قرض‌الحسنه پس‌انداز، یک حساب قرض‌الحسنه جاری، یک حساب سرمایه‌گذاری مدت‌دار و یک حساب مشترک داشته باشد و بر اساس مصوبه 17 مرداد در شورای پول و اعتبار که 30 مرداد به بانک‌ها ابلاغ‌شده است، از اول آذرماه سال جاری حساب‌های بانکی راکد مشتریان در تمامی بانک‌ها بسته می‌شود.
 

کدام حساب‌ها راکد محسوب می‌شوند؟

طبق اعلام بانک مرکزی در حال حاضر مبلغ حساب‌های راکد در کل شبکه بانکی 800 میلیارد تومان است که حدود دو سال بدون گردش باقی‌مانده و مبلغ آن دو میلیون تومان یا کمتر است. طبق اعلام صورت گرفته رقم حساب‌های راکد در برخی از بانک‌ها صفر و در برخی هم حساب‌های راکد زیاد است.
 

دلیل بسته شدن حساب‌های راکد چیست؟

خارج کردن این مبالغ از شبکه بانکی، خارج کردن آن‌ها از بلاتکلیفی است چون این وجوه منشأ پرسش‌های زیادی است و امکان بروز فساد یا ضایع شدن حقوق افراد یا پول‌شویی وجود دارد. ضمن اینکه نگهداری این حساب‌های راکد برای بانک‌ها هزینه دارد و بانک نمی‌داند این پول‌ها را تحت چه عناوینی باید نگهداری کند. بانک مرکزی با ابلاغ این دستورالعمل تلاش کرده تا علاوه بر خروج این حساب‌ها از بلاتکلیفی، وحدت رویه‌ای نیز بین بانک‌ها برقرار کند.
 

بسته شدن شامل کدام حساب‌ها می‌شود؟

حساب‌های سپرده قرض‌الحسنه بدون گردش مالی برای حداقل سه سال، حساب‌های سپرده قرض‌الحسنه جاری بدون گردش مالی از طریق ارائه آخرین برگه چک برای حداقل یک سال، حساب سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی بدون گردش مالی برای حداقل دو سال، مشمول این قانون می‌شود.
 

شرط بسته شدن حساب‌ها چیست؟

بانک‌ها موظف‌اند ابتدا با صاحبان حساب تماس بگیرند و از آن‌ها بخواهند برای تعیین تکلیف حساب خود اقدام کنند و اگر صاحب حساب را پیدا نکنند یا بعد از اطلاع‌رسانی، خود شخص اقدامی نکرد بعد از مدت تعیین‌شده بانک می‌تواند آن حساب را به حساب‌های بلاتکلیف منتقل کند.
 

تکلیف وجوه حساب‌های راکد چه می‌شود؟

طبق این دستورالعمل هر شعبه باید هر شش ماه یک‌بار حساب‌های سپرده راکد را گزارش دهد که شامل حساب سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز راکد با موجودی 10 هزار تومان، حساب قرض‌الحسنه جاری راکد با موجودی 40 هزار تومان و حساب سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت راکد با موجودی 20 هزار تومان است و بر اساس ضوابط در این دستورالعمل بانک‌ها موظف‌اند بعد از شناسایی این حساب‌های راکد به صاحب حساب از طریق تلفن، پیامک یا هر وسیله دیگر اطلاع دهند تا حساب‌های خود را تعیین تکلیف کند و اگر فرد موردنظر به بانک مراجعه نکند وجوه حساب وی به سرفصل وجوه تعیین تکلیف نشده یا بلاتکلیف منتقل می‌شود.

 

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

6 دیدگاه
  1. حسن می‌نویسد

    اخه کار سختیه که ته مانده حساب رو بریزن به حسابهای مشتری در بانک های دیگه که راکد نیست؟؟؟؟
    اخ که چقدر دلسوزید شما بانک ها……

    5
    1
  2. سید می‌نویسد

    من اصلا با حسابم کار نمیکنم موجودی هم نداره یعنی کلا صفره. سه ساله کار نکردم باهاش. حالا باید برم ببندم؟

    1
  3. عباس می‌نویسد

    بانک مرکزی نه دلش برای مردم سوخته نه برای بانک ها … به این وسیله میخواهد این حساب های راکد را صاحب شود و خود را از ورشکستگی نجات دهد. وگرنه این طرح هم به ضرر بانکهاست هم مردم را به زحمت می اندازد.

    3
    2
  4. حسین می‌نویسد

    من بانک ملی حساب دارم اصلا پول توش ندارم صفره موجودیش اصلا هم کار نمیکنه

    2
  5. علی می‌نویسد

    نگهداری این پولها چه هزینه ای برای بانک دارد در اینصورت چرا زمانیکه میخواهیم یه حسابی را ببندیم بانک ها با اسرار زیاد مانع شده و پیشنهاد مانده حساب حداقل ده یا بیست هزار تومان در ته حساب را میدهند و تاکید میکنند که به نفع مشتریست.این کلاه برداری نیست

    4
    1
    1. علیرضا می‌نویسد

      دنبال راهی میگردند که یه جوری مردم رو بدوشند.اول نمیذارند مردم حساباشونو ببندند حالا میخوان موجودیشو تصرف کنند.اول میگن به نفعته که ته حسابت یه چیزی باشه حالا میگن اون یه ذره پولی که تو حسابته بانکه واسه نگهداریش داره هزینه میکنند.واقعا که شما چقدر پررویید بخدا.با پول مردم کار میکنید سود میکنید حالا منت هم سرشون میذارید.

      8
      1
تسهیلات بدون ضامن
×
تسهیلات بدون ضامن و وثیقه
تا 50 میلیون تومان
ویپاد | ترابانک پاسارگاد